
Som alle nuværende sociale indholdsnetværk har Facebook også den automatiske gengivelse af videoer for at få os til at holde applikationen åben og dedikere tid til den. Sandheden er dog, at dette ikke er ideelt, hvis vi ikke ønsker at bruge data. Hvordan kan vi deaktivere automatisk afspilning af videoer?
Facebook og dataforbrug
Vi ved allerede, at Facebook er en af de applikationer, der bruger flest ressourcer og data af alle dem, vi har installeret på vores smartphone. Derfor arbejder virksomhedens ingeniører på at forbedre appen og forhindre, at det sker. En af de ændringer, der ankommer konfigureret som standard i applikationen, er den af de billeder, vi uploader til det sociale netværk, som uploades i en standardopløsning og ikke i high definition. Vi talte allerede i går om, hvordan vi kunne aktivere muligheden for at uploade billeder i high definition. Det er dog underligt, at applikationen som standard har aktiveret muligheden for automatisk at afspille de videoer, der vises på skærmen, fordi det forbruger mere data end at uploade billedet. Alligevel er det godt at vide, at vi kan deaktivere denne mulighed. Hvordan?
Vi bliver nødt til at åbne Facebook, gå til mulighederne i den sidste knap på den øverste bjælke og vælge Application Settings. Når vi først er her, vælger vi Autoplay-indstillingen, og så kan vi vælge, om vi ønsker, at den automatiske afspilning skal ske med mobildata og WiFi-forbindelser, kun med WiFi-forbindelser, eller aldrig, hvis vi kun vil afspille videoerne manuelt, når vi vil, en mulighed meget interessant, hvis vi ikke ønsker at spilde data eller batteri. Det skal siges, ja, at ved lavt batteri, uanset tilstanden, er automatisk afspilning deaktiveret. Alligevel vil det være godt at huske på, at vi har denne mulighed for at spare data og batteri, hvis vi ønsker det.
